2010-09-16 13:52:13• hírek • Póti Orsolya

Állatterápiás foglalkozás

A Guliver óvodában tartotta meg legújabb interaktív állatterápiás foglalkozását a Dog for Life Egyesület. A szórakoztató program főszereplője Porter, a labrador volt, aki már négy éve vesz részt hasonló rendezvényeken.

Szatmárnémetiben egy kifejezetten gyerekeknek szóló interaktív foglalkozás vette kezdetét, melynek célja a személyiségfejlesztés és az oktatás kutyák segítségével. A program a Dog for Life Egyesület szervezésében jött létre, és szeptember 16-án vette kezdetét a Guliver óvodában.

A óvodások számára kifejlesztett program főszereplője Porter, a labrador volt, aki Románia legeredményesebb állatterápiás kutyája, és már négy éve vesz részt hasonló programokban A jelenlévők is megfigyelhették, a kutya erősségei közé tartozik a frizbizés és a kutyatánc, valamint rendkívül barátságos és játékos. Rajta kívül egy szálkás szőrű tacskó, Prézli, is szerepet kapott a programban, akit a gyerekek kedvükre simogathattak.

A foglalkozás célja elsősorban a személyiségfejlesztés, valamint az, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a kutyákhoz. „Az állatterápiás foglalkozással szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a kutya és gyerek kapcsolata, illetve, hogy a célcsoport már gyerekkorban megtanulja, hogyan kell foglalkozni az állatokkal." - mondta el Román József, a Dog for Life Egyesület elnöke.



Az egyesület tagjai, a Free Life Egyesület közreműködésével tervbe vették a program folytatását: a foglalkozásokat a közeljövőben más óvodákban is megtartják.

A Guliver óvoda magyar tagozatának óvónője, Kovács Enikő véleménye szerint a programnak csak jó hatásai lehetnek, hiszen az állatokkal való foglalkozás feloldja a görcsös, szorongó gyerekeket, és többféle pszichés problémát is megold. „Amióta az óvodában tanítok, még nem találkoztam olyan gyerekkel, aki ne szeretné az állatokat. A foglalkozások segítségével a gyerekek megtanulják, hogy ne féljenek ok nélkül a kutyáktól, és rájönnek arra, hogy mennyire fontos a kutya ápolása. A foglalkozáson most hetven gyerek vett részt; a későbbiekben kiderül, hogy a program, hogyan zajlik tovább." - mondta el Kovács Enikő.



Szórakoztató állatterápiás  foglalkozáson vehettek részt a Guliver Óvoda ovisai



Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: